Byť politikom môže byť aj náročné. Furt ste v médiách, ktoré vám nedajú ani spávať. Často sa objavujete v televízii, kde musíte niečo povedať, čo by prospelo obyvateľom na Slovensku. Slovensko začína patriť medzi krajiny, v ktorých sa nežije priam ukážkovo. Príjmy ľudí sú nízke a ceny potravín a služieb príliš vysoké. Tieto nepomery má za následok zlé rozhodnutie politikov a politických strán. Máte aj vy peniaze od štátu, ktoré vám nepostačujú? Problém sa týka množstva aj starších, či aj mladších ľudí. Všímajú si všetko, čo sa v politike deje. Aj to zlé. Avšak prečo by sme na Slovensku nemohli žiť omnoho lepšie?

 

Financie

 

Lepší život si musíme zabezpečiť len my sami a nikto iný nám v tom nepomôže, dokonca ani štát. Štát by mal myslieť  aj na iné skupiny obyvateľov, ktorými naozaj patrí táto pomoc a si ju zaslúžia. Pomoc dostávajú tmavší neprispôsobiví obyvatelia, ktorí nikdy v živote nepracovali a ani nebudú pracovať. Česť výnimkám, no tých je veľmi málo. Všade vidím týchto neprispôsobivých občanov ako sa len potuľujú kade tade po meste. Nič nerobia a nepracujú. Bežní ľudia sa nachádzajú vo svojich zamestnaniach, kde chodia pravidelne a odvádzajú aj dane do štátneho rozpočtu.

 

Šetrenie

 

Pracovať treba a ja nepochopím, ako niekto nemôže mať kladný vzťah k práci. Práca je nutná a aj za ňu by sme mali dostávať primeranú odmenu. Keď si odpracujeme mesiac, určite očakávame výplatu za toto obdobie. Chceme zakaždým len to, čo sme si poctivo zaslúžili. Vieme, že štát nám moc nepomôže a musíme sa o svoju rodinu postarať sami. Ako by sa vám žilo omnoho lepšie? Lepší život si musíte zabezpečiť len vy sami. Nemôžete sa spoliehať na to, že vám štát a politici dajú financie, ktoré vám chýbajú. Nedostatok financií v mnohých rodinách robí príliš veľký problém a vytvára hádky. Takéto prostredie nie je vhodné na vychovávanie dieťaťa. Mnohé rodiny však takto fungujú bežne, čo je veľmi smutné.